BLOG

Recept Licht op Eindhoven januari

20180108_140029

 



Recept Licht op Eindhoven januari

Gerecht

Gerookte eendenborst met gele, rode en chioggia biet, velderwten, mierikswortel en gebruneerde hazelnoot

 

Recept voor 4 personen

 

Ingrediënten:

 

12 plakjes gerookte eendenborst filet

3 gekookte rode bieten

3 gekookte gele bieten

1 chioggia biet

80 gram gekookte erwten

40 gram gebruneerde hazelnoten

1 eetlepel rode biet sap

1 eetlepel olijf olie

1 eetlepel mierikwortel puree

3 eetlepels mayonaise

12 blaadjes venne cress

 

 

Bereidingswijze:

 

Meng de olijf olie met de rode biet sap en maak met een kwast een streep op het bord.

Snijd dikke plakken van de gele en rode bieten.

Steek deze uit met een ronde steker, zodat je 2 grote plakken krijgt en steek daar vervolgens 2 kleine ronde plakjes uit. Leg deze vervolgens op het bord.

Maak rolletjes van de gerookte eendenborst. Leg deze ook op het bord.

Breng de gekookte erwten op smaak met peper en zout. Leg deze vervolgens op het bord.

Breek de hazelnoten en leg deze op het bord erbij.

Meng de mierikswortel met de mayonaise en maak er hoopjes van op het bord.

Als laatste leng je de venne cress erbij.

 

SMAKELIJK ETEN!

 

 

 

4
Share
Facebook Twitter Google
BACK TO LIST