BLOG

Recept Licht op Eindhoven november

20181027_202824

Recept Licht op Eindhoven november

Gerecht

Tataki van tonijn, Soja creme, wakame, groene asperge, paprika chips en inkt creme

 

Recept voor 4 personen

 

Ingrediënten:

320 gram tonijn (aan een stuk zonder ketting)
80 gram mayonaise
20 gram soja
40 gram wakame
4 stuks groene asperge
40 gram paprika chips
40 gram mayoniase
4 gram inktvis inkt
Eetbare bloemtjes
 
 
Bereidingswijze:
 
Verhit een bakpan met een klein laagje olie.
Snijd dikke plakken van de tonijn en vervolgens dikke repen.
Bak de tonijn repen rondom.
Op elke kant 10 seconden. 
Laat de tonijn vervolgens afkoelen.
Kook de groene asperge beetgaar.
Maak een soja mayonaise door de soja en mayonaise te mengen.
Maak een inkt mayonaise door de inkt en de mayonaise te mengen.
Maal in een keuken machine de paprika chips helemaal fijn.
 
Snijd dan plakken van de tonijn. En beng deze op smaak met peper en zout.
Smeer met een kwast de inkt mayonaise op het bord.
Leg daarop 3 plakken tonijn. Leg daarbij de paprika chips, wakame, groene asperge en soja mayonaise.
En als laatste de eetbare bloemtjes.
 
SMAKELIJK ETEN!
 
0
Share
Facebook Twitter Google
BACK TO LIST