BLOG

Recept Licht op Eindhoven maart

20180219_120348


Recept Licht op Eindhoven maart

Gerecht

Schorseneren (ook wel winter asperge genoemd) gegaard in roomboter met truffelmayonaise, rucola en geroosterde amandel
 

Recept voor 4 personen

 

Ingrediënten:

6 stengels schorseneren 
300 ml water
100 gram roomboter
80 gram truffelmayonaise 
100 gram rucola
40 gram gebruneerde amandel schaafsel
1 bakje venne cress
Eetbare bloemetjes 
 
 
Bereidingswijze:
 
Schil de schorseneren met een dunschiller.
Snijd de kopjes en kontje eraf. Was vervolgens de schorseneren.
Snijd de schorseneren in paaltjes van 3 cm
Doe dit in een pan met daarbij het water en de roomboter. Gaar de schorseneren op gemiddeld vuur beetgaar.
Als de schorseneren droog komen te staan, voeg dan wat water toe.
 
Meng ondertussen de truffel met de mayonaise en doe dit in een spuitzak.
Was de rucola.
 
Als de schorseneren beetgaar zijn leg je ze naast elkaar op het bord.
Doe daar overheen de truffel mayonaise. Leg daarop de rucola en de amandel schaafsel.
En als laatste leg je de eetbare bloemetjes en de venne cress erop.
 
SMAKELIJK ETEN!
 
 
0
Share
Facebook Twitter Google
BACK TO LIST