BLOG

Recept Licht op Eindhoven september

facebook_1541432905874

Recept Licht op Eindhoven september

Gerecht

Tartaar van zeebaars met quinoa, tomaat, avocado, rode ui en dressing met dille en champagne

 

Recept voor 4 personen

 

Ingrediënten:

320 gram zeebaars filet zonder huid 
200 gram gekookte quinoa 
2 tomaten
1 avocado 
1 limoen
2 mini rode uitjes
100 ml Basisdressing
4 takjes dille 
20 ml champagne
40 gram Gepofte quinoa
2 eetlepels olijf olie
Eetbare bloemetjes
 
 
Bereidingswijze:
 
Haal de graatjes uit de zeebaars met een tangetje.
Snijd dan de zeebaars in fijn blokjes.
Maak de tartaar aan met peper, zout en een beetje limoen sap.
Breng de gekookte quinoa op smaak met peper, zout en beetje olijf olie.
Snijd de tomaat ik blokjes, doe dit ook met de avocado.
Snijd 3 takjes dille fijn en doe deze in de basisdressing. Voeg hier de champagne aan toe en meng goed.
Maak de rode uitjes schoon en schaaf deze heel dun op de mandoline.
 
Doe dan de zeebaars in een steker en stamp deze aan met een cocktail stampertje.
Laat het stekertje zitten en doe de quinoa er op en stamp deze ook aan.
Leg hierop de tomaat en de avocado.
Leg daarop de rode ui ringetjes. Pluk het laatste takje dille en leg deze erop.
Als laatste doe je de gepofte quinoa en de eetbare bloemtjes erop.
 
SMAKELIJK ETEN!
0
Share
Facebook Twitter Google
BACK TO LIST