Recept Licht op Eindhoven mei
Gerecht
Zacht gegaarde corvina met tomaten compote, mint & platte peterselie en grove olijven tapenade
Recept voor 4 personen
Ingrediƫnten:
200 gram corvina filet met huid (of zeebaars)
120 gram tomaten compote
3 stengels mint
3 stengels platte peterselie
80 gram grove olijven tapenade
8 takjes mizuna sla
20 gram aardappel kroepoek
Eetbare bloemtjes
Bereidingswijze:
Leg op een bakplaat een velletje vetvrij papier. En verwarm de oven naar 180 graden.
Haal de graatjes uit de corvina met een tangetje.
Leg dan de corvina filet met de huid naar boven op een bakplaat.
Gaar de corvina in 12 minuten.
Haal na het garen meteen de huid er van af. Begin dan bij de staart.
Doe dan peper, zout en olijf olie op de corvina.
Pluk ondertussen de blaadjes van de mint takjes en de platte peterselie takjes.
Hak deze fijn. Doe dit dan door de tomaten compote. Breng op smaak met peper en zout
Leg de corvina en de tomaten compote op het bord.
Doe de olijven tapenade daarbij.
Doe de mizuna takjes en de aardappel kroekpoek erbij.
En als laatste de eetbare bloemtjes.
SMAKELIJK ETEN!