Recept Licht op Eindhoven mei
Gerecht
Sashimi van zalm met asperge, tomberry tomaatjes en schuim van hollandaise
Recept voor 4 personen
Ingrediƫnten:
200 gram Verse zalm
8 Geschilde asperges
120 gram Tomberry tomaatjes geel en rood
1 matje tuinkers
30 ml Aceto balsamico
30 ml Olijf olie
80 ml Hollandaise saus
40 gram gebruneerde hazelnoten
4 takjes waterkers
Eetbare bloemetjes
Bereidingswijze:
Kook de asperges in 5 minuten beetgaar in water met zout. Laat de asperges afkoelen in het kookvocht.
Doe ondertussen de hollandiase saus in een kidde (shifon) met 2 patronen erop.
Meng de tomberry tomaatjes met tuinkers, aceto balsamico en olijf olie en breng dit op smaak met peper en zout.
Breek de hazelnoten klein door met de onderkant van een pannetje er op te drukken.
Snijd de zalm in hele dunne plakken.
Verdeel de zalm over 4 borden.
Leg daar 2 asperges bij.
Schep de tomberry tomaatjes erbij en spuit de hollandaise saus erbij.
Leg er als laatste een takje waterkers en eetbare bloemetjes bij
SMAKELIJK ETEN!